Information till dig som söker

Katrineberg är beläget mellan Katrineholm och Flen, i Södermanlands län. Hos oss kommer du att mötas med respekt för den du är. Du kommer att bo i en trygg miljö och mötas av våra medarbetare som har  gedigen kunskap och relevant erfarenhet av de svårigheter och utmaningar som beroende- och missbruk av alkohol och andra substanser medför. Vi arbetar utifrån dina behov och önskemål, med syfte att stötta dig mot ett nyktert och drogfritt liv och mot ett liv där dina livsmål blir uppfyllda.

Vi arbetar med individuell strukturerad behandling. Varje behandlingsplan är därför unik, där vi fäster stor vikt vid dig och dina önskemål. Din delaktighet i utformandet av din vård är viktig för oss. Vi arbetar bland annat med olika typer av enskilda strukturerade samtal utifrån dina behov och vilken profession som håller dessa samtal är därmed också individuellt. Vi kan erbjuda bland annat psykoterapi, KBT-samtal och återfallsprevention. Du kommer att få en egen kontaktperson. Vi erbjuder även olika typer av samtalsgrupper. Hos oss finns möjlighet till fysisk aktivitet och träning. Vi har bland annat ett eget motionsrum och under sommarhalvåret kan du bada i vår pool. Vi anordnar även resor till NA- och AA möten.

Vi kan också strukturera en anpassad arbetsterapeutisk färdighetsträning, där vi utgår ifrån dina önskemål och förutsättningar. Vi har samarbeten med flera arbetsgivare i Katrineholm med omnejd. Katrineberg är vackert beläget, omgiven av skog och natur men läget erbjuder också en närhet till flera städer och goda lokala bussförbindelser finns. Du bor i ett eget rum med egen dusch- och toalett. Vi värnar om din integritet och vi tycker att det är viktigt att du under din vistelse hos oss får utrymme att vårda sunda relationer i ditt nätverk. Vill du till exempel ta emot besök av en anhörig erbjuder vi er möjligheten att nyttja ”Kristinebo”. Kristinebo är en intilliggande villa utrustad med flera sovrum, vardagsrum, dusch, toalett och pentry.

En välplanerad utsluss och ett fungerande nätverk ser vi som en mycket viktig del för ett fortsatt nyktert liv efter avslutad behandling. Vi kommer därför att prioritera ett nära samarbete med ansvarig placerare, andra viktiga aktörer och relationer runt om kring dig för att på så sätt stärka dina förutsättningar för ett fortsatt drogfritt och meningsfullt liv.

Vill du veta mer om oss eller om vår verksamhet?

Tveka inte att kontakta oss. Du finner våra kontaktuppgifter under rubriken ”kontakta oss”.